Konferens med vinvandring i Valpolicella

Fumane-582_250 (1)

Aktiv konferenshelg i Amarone

Att kombinera ett antal arbetspass med skön energiberikande fysisk aktivitet såsom en promenad eller vandring är alltid bra för arbetsresultatet.

I detta förslag bor ni och har era konferenspass på gården El Pendola, mitt bland vinrankorna i Valpolicella.
Mellan för- och eftermiddagspass i arbestgrupper tar ni ”bensträckare” och lunch i form av stärkande vandringar och njuter av de vackra vyer och fina leder som Amarone-land erbjuder.Dessutom smakar Italiens fantastiska mat och goda viner smakar ännu bättre när man har fått anstränga sig lite.
Under helgen upplever ni  ett av Italiens mest uppskattade vindistrikt: Valpolicella. Här mellan Verona och Alperna görs det omtyckta Amaronevinet.

Ni får även lite tid för besök på både stora och små vingårdar som ni vandrar mellan.
Vår svenska ciceron finns på plats under hela er vistelse i Italien.
Gäller grupper som är 10 personer eller fler!

Programförslag
Så här kan ett förslag se ut.

Dag 1 Flyg från Sverige till Verona och Valpolicella
Vi landar mitt på förmiddagen i Verona och kör sedan den korta tur upp i dalen mot Fumane. Incheckning och samling på vår agriturismo El Pendola.  Middag på kvällen.
Dag 2 Vandring Fumane
Efter en god frukost åker vi upp till vackert belägna byn San Giorgio, där vandringen börjar. Vi går högt och skymtar Gardasjön i väster. Längs vägen stannar vi till i naturen och dukar upp vår picknick bestående av lokala specialiteter och vin. I byn Cavalo sitter det fint med en espresso innan vi går utför mot Fumane. Vi passerar den vackert belägna helgedomen Santa Maria de La Salette och avslutar med provsmakning av Allegrinis fina viner på renässanspalatset Villa della Torre. Middag på kvällen.
Dag 3 Vandring Negrar
Vi åker buss till Negrar där vi gör en fin vandring till vår handplockade vingård Roberto Mazzi. Här dukar familjen upp en delikat fyrarätterslunch med olika viner. På vägen tillbaka får vi en intressant guidning och vinprovning på eleganta Serego Alighieri (ättlingar till självaste Dante), som tillhör kända Masi. Vi vandrar sedan den korta vägen tillbaka till vårt agriturismo. Vinprovning och avslutningsmiddag på vår gård!
Dag 4 Vandring Marega
På förmiddagen promenerar vi till Marega, där vi får stifta bekantskap med kanske den minsta och mest udda producenten i hela Valpolicella. Denna filosof gör försvinnande lite men förtrollande god Amarone och använder hästar istället för traktorer i jordbruket. Vi äter lunch på gården och återvänder på eftermiddagen till Sverige efter en skön Amarone-upplevelse.