Program-12

Program

Dag 1 Nice

Vi landar i Nice och åker därefter buss upp till Limone och vårt hem den kommande veckan: La
Piazetta. Middag på egen hand på kvällen.

Dag 2 Vandring Limone

Första dagen tar vi en rekognosceringstur i bergen runt byn. Vi vandrar från liftstationen upp längs blomstrande alpängar i dalen Valle San Giovanni. På kvällen välkomstträff med bildvisning och något gott att dricka innan vi smakar av läckerheterna på den första av många restauranger i byn.
10 km, 4 h, 200 m upp, 200 m ner. 2 vandrare.

Dag 3 Vandring Col di Tenda

I dag åker vi upp till gränsstationen vid Col di Tenda. Här väntar en vacker och spännande vandring på en bergsrygg mellan befästningar och fort. Över Col di Tenda gick de stora transportlederna mellan Turin och Nice, bland annat de viktiga salttransporterna. För att skydda transporterna och även för att kunna ta in tull byggdes en rad anläggningar vid gränsen. Vi når till slut en liten kristallklar alpsjö att sänka ner våra varma fötter i.
12 km, 5 h, 330 m upp, 330 m ner. 2 vandrare.

Dag 4 Vandring Vallée des Merveilles

En riktig heldag där vi först åker buss genom tunneln i Col de Tenda över till den franska sidan och nationalparken Mercantour. Vi har sedan tre timmars vandring upp till högplatån där de kända hällristningarna finns. Hela området är klassat som ett världsarv och man får bara röra sig fritt med en auktoriserad guide som Mino. Ristningarna är från 3.500 f.kr fram till våra dagar. Det vilar en magisk stämning över platsen och man förstår att det har varit en kultplats.
15 km, 6 h, 700 m upp, 700 m ner. 3 vandrare.

Dag 5 Vilodag

Väljer man en aktiv vila finns fina mountainbikar leder runt byn. Vill man ta det lite lugnare kan man ta sig ner till Sanremo, Monaco eller Nice för bad och skön Medelhavsatmosfär. Det tar c:a 2 timmar med tåg till Nice. Man kan även åka norrut till Cuneo eller Turin, bägge med vackra stadsmiljöer och prisvärd shopping.

Dag 6 Vandring Valle Gesso

Dagen börjar med en kort busstur till granndalen Valle Gesso. Större delen av dalen ligger i nationalparken Parco Naturale delle Alpi Marittime. Vi börjar vandringen i Sant’Anna di Valdieri och går upp från skog till ett öppet alpint landskap med fritt strövande får. Målet är fjällstationen refugen Bianco, där vi äter varm lunch med utsikt över en alpsjö. Den modige tar sig ett bad i det mycket friska vattnet!
16 km, 6 h, 900 m upp, 900 m ner. 3 vandrare.

Dag 7 Vandring La Brigue

Vi åker tåg över till den franska sidan och till den välbevarade medeltida staden La Brigue. Därefter väntar en vandring över till staden Tenda. Vi äter lunch vid passet Col d´Ubaira. Naturen på den franska sidan skiljer sig från området runt Limone. Här är det klassisk medelhavsnatur med macchia. Väl framme i Tenda besöker vi det nybyggda muséet Musée des Merveilles som på ett modernt och pedagogiskt sätt berättar om hällristningarna som vi besökte dag 4 och hur man levde på den tiden. Tåg tillbaka till Limone efter en händelserik dag. Stor avslutningsmiddag på vackert belägna restaurangen Lu Taz, lokalbefolkningens egna favorit. 
10 km, 4 h, 350 m upp, 300 m ner. 2 vandrare.

Dag 8 Farväl till vandringsresan i Limone

Vi återvänder hem med nöjt sinne och nöjd mage.

 

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

 

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.