Program-14

Programförslag

Så här kan ett förslag se ut.

Dag 1 Flyg från Sverige till Verona och Valpolicella
Vi landar mitt på förmiddagen i Verona och kör sedan den korta tur upp i dalen mot Fumane. Incheckning och samling på vår agriturismo El Pendola.  Middag på kvällen.

Dag 2 Vandring Fumane
Efter en god frukost åker vi upp till vackert belägna byn San Giorgio, där vandringen börjar. Vi går högt och skymtar Gardasjön i väster. Längs vägen stannar vi till i naturen och dukar upp vår picknick bestående av lokala specialiteter och vin. I byn Cavalo sitter det fint med en espresso innan vi går utför mot Fumane. Vi passerar den vackert belägna helgedomen Santa Maria de La Salette och avslutar med provsmakning av Allegrinis fina viner på renässanspalatset Villa della Torre. Middag på kvällen.

Dag 3 Vandring Negrar
Vi åker buss till Negrar där vi gör en fin vandring till vår handplockade vingård Roberto Mazzi. Här dukar familjen upp en delikat fyrarätterslunch med olika viner. På vägen tillbaka får vi en intressant guidning och vinprovning på eleganta Serego Alighieri (ättlingar till självaste Dante), som tillhör kända Masi. Vi vandrar sedan den korta vägen tillbaka till vårt agriturismo. Vinprovning och avslutningsmiddag på vår gård!

Dag 4 Vandring Marega

På förmiddagen promenerar vi till Marega, där vi får stifta bekantskap med kanske den minsta och mest udda producenten i hela Valpolicella. Denna filosof gör försvinnande lite men förtrollande god Amarone och använder hästar istället för traktorer i jordbruket. Vi äter lunch på gården och återvänder på eftermiddagen till Sverige efter en skön Amarone-upplevelse.  Hur tuff är turen?: två vandrare

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.