Program-15

Program

Dag 1 Vandring Montalcino

Vi åker privat transfer från flygplatsen och checkar in på vårt familjeägda hotell med pool. På eftermiddagen går vi en kortare runt Montalcinos urgamla stadsmurar. Utsikten är hänförande! Aperetivo i en historisk lokal och sedan sätter vi oss till bords på en av byns många mycket bra restauranger. 1 vandrare.

Dag 2 Vandring Sant’Antimo

Efter en god frukost sätter vi av till fots längs en klassisk led som går utför mot klostret Sant’Antimo. Vi äter picknick med vin i de vackra omgivningarna och beundrar den franskromanska kyrkan som tillhör det ännu aktiva klostret. Vi fortsätter sedan till en av vingårdarna som gör en maffig Brunello, där vi får en guidad rundvisning. Naturligtvis får vi smaka! Buss tillbaka till Montalcino och middag på egen hand i byn. 2 vandrare.

Dag 3 Vandring Montepulciano – Pienza

Montepulciano är ännu en välbevarad och levande medeltidsstad. En av byns anrikaste familjer tillverkar vin mitt i stan och bjuder på traktens stolthet: Nobile di Montepulciano. Vandringen går ner i dalen, där vi avnjuter en välförtjänt picknick bland vinrankorna. Sista etappen går upp mot Pienza, en lika vacker som historiskt intressant liten stad. Man är också kända för Italiens kanske bästa Pecorino, fårost. Det sitter fint med kopp espresso eller en krämig glass innan vi återvänder till Montalcino. Middag med vinmeny på en av Montalcinos främsta restauranger. 2-3 vandrare.

Dag 4 Montalcino

Idag finns tid för en lång frukost och ett dopp i poolen. Utforska sedan Montalcinos många gränder, delikatessbutiker och enotek innan vi återvänder hem efter en späckad vinvandring.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.