Program-9

Program

Alla vandringarna i programmet finns som kortare och längre variant. Du väljer på plats vilken du vill delta i. Vi förflyttar oss längs kusten med både lokaltåg och båtar.

Vandring Punta Manara
Vi börjar dagen med en rundvandring i vackra Sestri Levante. Vi vandrar sedan ut till udden Punta Manara och får en fantastisk vy över havet. På vägen avnjuter vi den första av många picknicks bestående av lokala specialiteter. Den som vill gå längre följer instället med på den fina kustvandringen mellan de avlägsna byarna Framura och Bonassola, med avslutning i Levanto.

Vandring Cinque Terre
Dagens vandring går mellan de fem kända byarna i Cinque Terre. Vi går den klassiska Via dell’Amore från Riomaggiore till Monterosso och förundras över samspelet mellan natur och kultur i detta UNESCO-skyddade område. Vandringen avslutas med ett salt bad för den som vill. 

Vandring Levanto-Monterosso
Vi åker det havsnära tåget till Levanto och vandrar sedan leden till Monterosso som bjuder på storslagna vyer. Väl framme i Monterosso, den västligaste av Cinque Terre-byarna, finns möjlighet att provsmaka den lokala citronlikören och ansjovisen, eller varför inte ta ett bad även idag? 

Vandring Portofino
Dagen börjar i Camogli som även kallas de tusen seglens stad. Vi tar sedan båten till det vackert belägna klostret San Fruttuoso. Här börjar vår vandring genom Parco di Portofino. Vandringen bjuder på typiska växtmiljöer för medelhavet med blandskog, buskvegetationen ”la macchia” med alla de doftande örterna och de blommande stenmurarna. Vi besöker semesteridyllen Portofino och avslutar i Santa Margerita Ligure, känt för sina klassiska hotell i Liberty-stil, där vi tar tåget hem.

Vandring Portovenere
Vi kan nå charmiga Portovenere på två sätt. På den lugnare vandringen åker vi privata båtar från hamnstaden La Spezia till ön Palmaria. Vi går runt ön och njuter av den dramatiska naturen. Vi badar i det turkosa vattnet medan lunchen med pasta och vin dukas upp på strandrestaurangen intill. Efter vandringen tar vi båten över till charmiga Portovenere där vi får tid att strosa runt på egen hand.
De riktigt vandringssugna går en spektakulär kustvandring från Riomaggiore. Vi går på höjd längs en mytomspunnen led som slutar i Portovenere, på vars klippa ett Venustempel en gång låg. Oslagbara vyer!

Hur tuff är turen? Dagens kortare alternativ: 2 vandrare. Dagens längre alternativ: 3-4 vandrare.
Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.