Program-Barolo-13-28

Program Barolo

Dag 1
Vi flyger till Milano där vi möts av vår svenska guide som tar oss till Barolo. Vi börjar vår gastronomiska resa med ett stopp i tryffelstaden Alba. Vårt hotell är i själva verket en vingård och efter incheckning får vi ett glas gott vin och rundvandring i cantinan innan middag.

Dag 2
Idag åker vi bussen upp till La Morra och vi smakar på ortens sötsaker av choklad och hasselnötter. Härifrån går en vacker vandring bland de vinklädda kullarna. Vi stannar till i naturen och avnjuter vår medhavda picknick, bestående av lokala specialiteter. Via en intressant rundtur på grappadestilleriet Montanaro når vi till sist det historiskt intressanta slottet Grinzane Cavour. På kvällen får vi stifta bekantskap med Piemontes raffinerade kök på en restaurang i Barolo.
Ca 10 km, +100m, -300m.

Dag 3
Efter frukost vandrar vi från Barolo till vintillverkaren Agricola Marrone. Här tar familjen emot oss och visar stolt upp sin vitillverkning och bjuder på en härlig lunch. Vi snörar sedan åt skorna igen och beger oss till områdets högst belägna by, La Morra. Utsikten är väl värd ansträgningen. Säkert sitter det fint med en espresso på torget efteråt, alltmedan vinkullarna breder ut sig nedanför oss och Alperna skymtar i fjärran. Vi vandrar sedan utför tillbaka till Barolo.
Ca 10 km, +300m, -300m.

Dag 4
På förmiddagen gör vi en sista vandring upp till Monforte och tillbaka. Varför inte unna sig en god italiensk glass däruppe? Väl tillbaka i Barolo äter vi picknick innan vi lämnar Barolo för den här gången. Vi anländer till Milano på eftermiddagen för hemresa mot Sverige. Ca 6 km, +200m, -200m.
Hur tuff är turen?: 1-2 vandrare

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.