Program

Dag 1 Verona

Vi landar mitt på dagen och börjar med ett besök i Romeo och Julias Verona där vi äter lunch på egen hand. Vi beger oss sedan in i Valpolicellas dalar och checkar in på vårt mysiga lantboende i vinbyn Fumane. Här väntar en god middag med gårdens egna viner.

Dag 2 Vandring San Giorgio di Valpolicella

Efter en god frukost åker vi upp till Cavalo, där vandringen börjar. Vi går med härlig utsikt och skymtar Gardasjön i väster. Längs vägen stannar vi till i naturen och dukar upp vår picknick bestående av lokala specialiteter och vin. I vackert belägna byn San Giorgio sitter det fint med en espresso innan vi går utför mot Fumane. På vägen tillbaka får vi stifta bekantskap med den kanske minsta och mest udda producenten i hela Valpolicella. Denne filosof gör försvinnande lite men förtrollande god Amarone och använder hästar istället för traktorer i jordbruket. Middag på kvällen.

Dag 3 Vandring Negrar di Valpolicella

Vi åker buss till Negrar där vi gör en fin vandring till vår handplockade vingård Roberto Mazzi. Här dukar familjen upp en delikat fyrarätterslunch med olika viner. Både Amarone och Ripasso matchas perfekt till den hemlagade maten. Sen eftermiddag är vi tillbaka på vår gård, där vi slappnar av innan kvällens middag som intas på egen hand i byn.

Dag 4 Vandring Gargagnago di Valpolicella

På förmiddagen promenerar vi ner till grannbyn, där vi får en intressant guidning och vinprovning på eleganta Serego Alighieri (ättlingar till självaste Dante), som tillhör kända Masi. Vi äter lunch på vår gård och återvänder på eftermiddagen till Sverige efter en heltäckande Amarone-upplevelse.
Hur tuff är turen?: 1-2 vandrare
Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.