Resfakta-10

Resfakta

VÄLKOMMEN TILL BÅTCYKLING TILL VENEDIG!

Po, Mantova och Venedig
Resan går genom tre italienska regioner: Lombardiet, Emilia-Romagna och Veneto, och följer Italiens längsta flod Po till dess mynning i Adriatiska havet. Klara dagar syns Alperna i fjärran, men flodlandskapet är helt platt. Mantova har etruskiskt ursprung och omges sedan 1100-talet av fyra artificiella sjöar. Staden finns med på UNESCOs världsarvslista som en enastående renässans stad. Venedigs lagun befolkades av lokala stammar som flydde undan den germanska invasionen vid romarrikets slut, och blev så småningom till Medelhavets mäktigaste republik. Staden är med sina vattenvägar unik i världen och bjuder på otroliga konstskatter och suggestiva miljöer. Klimatet är milt under vår och höst (ca 20°) och kan bli varmt och fuktigt under sommaren (25-28°). Valuta: Euro.

I resans pris ingår:
valt transportalternativ, sju övernattningar på båten Ave Maria med frukost, lunchpaket och middag, cykelhyra, vägbeskrivningar och informationspaket på engelska samt reseledares tjänster. Ingår ej: flygplatstransfer, dryck, inträden. Tillägg: enkelhytt 4500 kr, standardhytt 1150 kr, superiorhytt 1900 kr. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Flyg och transfer
Flygtider som anges på resebeviset är preliminära. Större förändringar i flygtider meddelas separat. Transfer ingår inte men du får utförlig information om hur du tar dig till båten.

Vårt boende
Ave Maria byggdes 2011 och har ritats speciellt för båtcyklingsresor av italienska arkitekter. Former, färger och material är omsorgsfullt utvalda för att skapa en varm atmosfär ombord. Salongen är uppdelad i restaurangdel och lounge, och utrustad med luftkonditionering, datorer, gratis wi-fi och storbildsteve. Det finns två soldäck och en speciell cykelparkering. Skeppet är 41 m långt och kan husera upp till 40 cykelgäster.
Du kan välja mellan tre hyttkategorier, samtliga med fönster, egen dusch/wc, luftkonditionering och bekväma sängar (80x200cm):
Dubbelhytt på 7,5 kvm med våningssängar;
Dubbelhytt standard på hela 11 kvm och separata sängar;
Dubbelhytt superior på 11 kvm och separata sängar på övre däck.

Cyklarna
Cyklarna är av unisex-modell med 27 växlar och handbroms. De är fullt utrustade med sidoväska, vattenflaska, styrväska med karthållare, lås och ett reparations kit per hytt.

Guide och cykelturerna
Vi samarbetar med de lokala specialisterna Girolibero på denna resa. I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Ni cyklar på egen hand med hjälp av ett utförligt informationspaket som ni får på båten. Det innehåller vägbeskrivning/kartor samt information om platserna Ni besöker på vägen. Ni cyklar 3-5 mil om dagen i plan terräng, till större delen längs floder och kanaler på lugna, asfalterade vägar. Ni håller er egen takt och pausar när ni vill för att passa på att njuta av naturen, umgänget med andra cyklister och kanske en kopp italienskt kaffe eller en svalkande dryck. Pröva gärna att cykla en etapp hemma i Sverige, som liknar någon av dagsetapperna i programmet. Då vet du redan innan ungefär vad som krävs av dig. Ombord en kunnig engelsktalande lokalguide, som finns till hands under måltiderna och cykelturerna för att dela med sig av sin kunskap och hjälpa till vid tekniska problem mm.

Floden Po kan bara navigeras från mynningen till Polesella vid lågvatten. Därför åker båten längs Fissero/Bianco-kanalen som går parallellt med Po. Under natten ligger båten förankrad, och under cykelturerna åker den före till nästa kajplats. Kortare navigering görs under frukost och middag.

Utrustning
Utöver cykelhjälm och handskar behöver du regnställ och en varm tröja. Bra cykelkläder är bekväma och ger bra rörelsefrihet. Syntetmaterial eller ull är bäst, då de håller dig torrare än bomull. Det är bäst att klä sig i flera tunna lager. Knän och axlar måste täckas vid besök på kyrkor längs vägen. Det kan också vara bra med en extra ryggsäck/cykelväska för dagsetapper, solglasögon och solkräm med hög solskyddsfaktor, sittunderlag, plåster och insektsspray. Badmöjlighet finns vid havet. Glöm inte passet och europeiska sjukförsäkringskortet. Bagageutrymmet är begränsat på båten, det kan därför vara bättre med mjuka bags än resväskor. 

Vi rekommenderar att du packar det viktigaste i handbagaget: pass, pengar, biljetter, försäkringshandlingar, eventuella mediciner och kontaktlinser samt gärna ett ombyte.

Avreseinformation
Avreseinformation och ev. flygbiljetter med definitiva flygtider skickas ut ca två veckor innan avresa.

TREVLIG CYKELRESA ÖNSKAR VI PÅ Viva Italia!

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.