Resfakta-17

Resfakta

VÄLKOMMEN TILL VINVANDRING I BRUNELLO!

Brunello di Montalcino

Montalcino ligger söder om Siena i södra Toscana. Den medeltida, befästa byn är mycket välbevarad, och på sluttningarna växer den toskanska druvsorten Sangiovese. Med mycket kärlek och varsam fatlagring blir den till Toscanas mest exklusiva vin. Ett stycke österut ligger en annan vacker stad: Montepulciano. Här görs ett annat känt vin: Nobile di Montepulciano. Mellan de båda låg en gång byn Corsignano, som påve Pius II byggde om till den idealiska renässansstad som fortfarande kan beundras. Pienza är också känt för sin goda fårost. Omivningarna är lika rika på vinodlingar, vetefält och solrosor som på spännande historia och gudomliga smakupplevelser. Klimatet i maj, september och oktober är behagligt med dagstemperaturer på uppåt 25°C. Valuta: Euro.

I resans pris ingår:

Flyg t/r, transfer, del i dubbelrum med frukost, två middagar (varav en med vin), två picknickluncher, två vinprovningar. Ingår ej: övriga måltider och dryck. Tillägg: enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Flyg och transfer

Angivna flygtider är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Större förändringar i flygtider meddelas separat. Prima Travels svenska guide möter upp på flygplatsen i Rom följer med till hotellet i Montalcino. Transfern tar ungefär cirka tre timmar och går genom vackra landskap.
Incheckningen öppnar 2 timmar innan avgång och stänger 1 timme innan avgång. Var gärna ute i god tid med tanke på säkerhetskontrollerna. Ni checkar in med namn, pass och bifogad e-ticket. Det går utmärkt att använda incheckningsautomaterna på flygplatsen. Flygbiljetterna (e-ticket) finner ni tillsammans med avresemeddelandet.

Vårt boende

Vårt Hotel dei Capitani*** ligger vid den medeltida stadsmuren med maffig utsikt över kullarna långt nedanför. Frukost äter vi på terrassen. Hotellet är familjeägt och lagom stort. Rummen är utrustade med luftkonditionering, tv, minibar, telefon, kassaskåp och eget badrum. Wi-fi finns i hela hotellet och är gratis. Efter vandringen kan det vara skönt att svalka sig i poolen (ej uppvärmd). Stadens medeltida centrum med alla delikatessbutiker, vinbarer och restauranger ligger bara ett kvarter bort.

Mat, vin och vandring

Se programmet för alla måltider och provsmakningar som ingår. För att främja aptiten går vi på våra vinvandringsresor lättare vandringar i miljön som ger oss de kulinariska produkterna. Resorna leds av svensk guide.

Utrustningstips

Bra vandringskläder är bekväma, oömma och ger bra rörelsefrihet. Syntetmaterial eller ull är bäst, då de håller dig torrare än bomull. För att vara beredd vid väderomslag är vandringsbyxor med avtagbara ben och att klä sig i flera tunna lager bra tips. Vi rekommenderar också en varm tröja, regn- eller vindställ och solhatt/keps. Väl ingångna vandringsskor eller gympaskor med bra grepp i sulan behövs.
Du behöver också ryggsäck för dagsturer, solglasögon och solkräm med hög solskyddsfaktor, vattenflaska (minst 1 liter), mugg, bestick och tallrik till picknicken och termos om du vill ha varm dryck, sittunderlag och plåster. Ta gärna med ett anteckningsblock för att skriva ner intressanta specialiteter och smakupplevelser, samt naturligtvis kamera. Glöm inte passet och det europeiska sjukförsäkringskortet.

Vi rekommenderar att du packar det viktigaste i handbagaget: pass, pengar, biljetter, försäkringshandlingar, eventuella mediciner och kontaktlinser, gärna ett ombyte samt vandringsskorna (kan också bäras under resan vilket sparar bagagevikt).

Avreseinformation

Avreseinformation och flygbiljetter med definitiva flygtider skickas ut ca två veckor innan avresa.

TREVLIG VANDRINGSRESA ÖNSKAR VI PÅ Viva Italia!

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.