Resfakta

VÄLKOMMEN TILL VANDRING PÅ AMALFIKUSTEN!
Amalfikusten i Italien
Amalfikusten ligger söder om Neapel och är vida känd för sin skönhet. Orter som Sorrento, Positano och Amalfi har lockat resenärer i alla tider. Vi bor i den lilla kuststaden Maori som ligger en halvtimme öster om Amalfi. I närheten finns kända sevärdheter som Vesuvius, Capri, Ravello och Pompei och Herculanum. På Amalfihalvön finns flera av Italiens finaste vandringsleder med Gudarnas Stig som den mest kända. Under vår vandringsvecka vandrar vi även en dag på Vesuvius. Området är känt för sina citronodlingar och för sitt fina kakel. Av citronerna tillverkar man traktens mest kända dryck Limoncello. Klimatet i maj och september/ oktober är som svensk sommar, med dagsmedeltemperaturer på 23-26 grader. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober. Valuta: Euro.
I resans pris ingår
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum på Hotel San Francesco**** med frukostbuffé och trerättersmiddagar, fem vandringsdagar med guide inkl. transporter och lunch/picknick, samt reseledares tjänster. Ingår ej: dryck, lunch på vilodagen, ev. utflykt till Capri. Tillägg: enkelrum 1.750 kr. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Flyg och transfer
Angivna flygtider är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetter skickas ut. Större förändringar i flygtider meddelas separat. Vi flyger till Rom Fiumicino. Prima Travels svenska guide möter upp på flygplatsen och tar Er till hotellet i Maiori. Transfern till Maiori tar ca 4 timmar och vi pausar på vägen.
Incheckningen öppnar 2 timmar innan avgång och stänger 1 timme innan avgång. Var gärna ute i god tid med tanke på säkerhetskontrollerna. Ni checkar in med namn, pass och bifogad e-ticket. Det går utmärkt att använda incheckningsautomaterna på flygplatsen.
Vårt boende
Vårt fyrstjärniga Hotel San Francesco ligger 50 meter från stranden och 300 meter från centrum i den lilla staden Maiori. Rummen är välutrustade och hotellet har bar, restaurang, frukostterrass, butik och privat strand. Såväl rummen som de allmänna utrymmena är klädda med vackert kakel från Vietri sul Mare.
Guide och vandringarna
Vi brukar börja vandringarna kl. 09.00 och vara hemma vid hotellet vid 17-18 tiden. Vandringarna går mestadels på smala stigar som kan vara bitvis steniga. Landskapet är kuperat och det förekommer en hel del långa trappor. Vi går i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid.
Utflykt
På vilodagen erbjuder vi en utflykt till mytomspunna Capri. Från Amalfi tar vi båten ut till ön, där du kan besöka de charmiga byarna Capri och Anacapri. I Anacapri ligger Axel Munthes villa, som går att besöka, förutom vackra parker och bra restauranger. Från Capri kan man promenera längs havet till de vackra badstränderna i Marina Piccola, eller varför inte ta en båtutflykt till Blå grottan? Heldagsutflykten till Capri kostar 50€/person och bokas på plats.
Utrustningstips
Bra vandringskläder är bekväma, oömma och ger bra rörelsefrihet. Syntetmaterial eller ull är bäst, då de håller dig torrare än bomull. För att vara beredd vid väderomslag är vandringsbyxor med avtagbara ben och att klä sig i flera tunna lager bra tips. Vi rekommenderar också en varm tröja, regn- eller vindställ och solhatt/keps. Väl ingångna vandringskängor rekommenderas och stavar om du brukar använda dem (de skjuter ifrån vid uppstigningar och sparar knäna vid nedstigningar).
Du behöver också ryggsäck för dagsturer, badkläder och handduk, solglasögon och solkräm med hög solskyddsfaktor, vattenflaska (minst 1 liter), mugg, bestick och tallrik till picknicken och termos om du vill ha varm dryck, sittunderlag och plåster. Glöm inte passet och europeiska sjukförsäkringskortet.
Vi rekommenderar att du packar det viktigaste i handbagaget: pass, pengar, biljetter, försäkringshandlingar, eventuella mediciner och kontaktlinser, gärna ett ombyte samt vandringskängor (kan också bäras under resan vilket sparar bagagevikt).
Avreseinformation
Avreseinformation och flygbiljetter med definitiva flygtider skickas ut ca två veckor innan avresa.
TREVLIG VANDRINGSRESA ÖNSKAR VI PÅ Viva Italia!
Teknisk arrangör är vårt systerföretag Prima Travel

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.