Sardinien

Sardinien (Sardegna på italienska) är Medelhavets näst största ö, en ö för avspänd semester med mycket bad och sol.

Sardinien är det självklara valet för den som söker vackra “egna” stränder och kristallklart vatten att njuta av i lugn och ro. I byar och städer lever konsthantverk och traditioner. Däremellan en fantastisk natur.
Historien är stökig: fenicier och kartager, Romarriket och Bysans, marinrepublikerna Genova och Pisa, spanjorer och österrikare, alla har de haft sin epok på ön. Konungahuset Savojen var de sista att tillskriva sig ön, fram till Italiens enande. De historiska monumenten består i allt från stenåldersgravar och romerska tempel, till medeltida lantkyrkor och vakttorn, och slutligen katalanska palats och spanskinfluerat måleri. Hela ön andas historia.
Det sardiska landskapet är till stora delar kargt och bergigt, för att plötsligt ge plats åt olivlundar och andra odlingar i dalgångar och på slänter. Den orörda naturen är bitvis rena vildmarken, frodiga skogar med kastanj och korkek. Här och där fångar blicken en fårahjord på bete. Fårost, “pecorino”, är en godsak att köpa med sig hem. Vandring eller ridning i pastorala landskap, spännande klättring, exotiska viner och mycket mer väntar den nyfikne turisten.
Sardinien är det självklara valet för den som söker vackra “egna” stränder och kristallklart vatten att njuta av i lugn och ro. De flesta stränderna är naturstränder, och de sardiska kusterna är ständigt omväxlande. Höga klippor viker plötsligt undan för breda sandstränder, till synes helt orörd natur samsas på sina håll med utbygd lyxturism. Snorklaren får sitt lystmäte överallt. De flesta sevärdheterna följer också kusterna.

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.