Turistskatt i Italien

Turistskatt i Italien
Under 2011 började man införa en turistskatt i Italien för alla som övernattar. Denna avgift införs nu löpande på flera platser i Italien. Dock finns inga generella regler för storleken på avgiften eller när och på vilka orter den tas ut. Det saknas för tillfället också en sammanställning på dessa avgifter.
Avgiften är avsedd att ekonomiskt hjälpa de olika kommunernas ansträngningar att utveckla kommunala tjänster i syfte att garantera och effektivisera standarden på turisternas vistelse.
Generellt gäller följande:
Avgiften ingår inte i de publicerade priserna och erläggs kontant vid varje vistelses slut.
Avgiften tas ut av alla som övernattar, även grupper, om inget annat finns angivet. Detta gäller även medföljande guider, reseledare som inte betalar för övernattningen samt resenärer som erlagt kostnaden för hotellet via en resebyrå och anländer med en förbetald voucher.
Avgiften tas ut av alla över 10 år. 
Viva Italia reserverar sig för att en avgift kan komma att tas ut även om denna inte var känd för oss vid bokningstillfället.
Nedan följer information från några av de mest populära orterna som har infört skatten:

Rom  Florence  Venedig

 

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.