Matlagning i Parma

Preparazione-tortelli

Parma – skinka, osten och matlagning

Förslag på härlig matlagningsresa för min 10 personer! Dessutom besöker vi Parmaskinkmuséet och äkta Parmesan-tillverkning.
Följ med på vår upptäckarresa till Parma och landskapet Emilia Romagna och njuta av dess gastronomiska hemligheter. Här tillverkas några av Italiens mest kända produkter, Parmaskinka, Parmesan och Balsamvinäger. Här ligger Italiens främsta pastastad Bologna och på landet var det förr tradition att det i varje familj fanns någon som var expert på att kavla pasta, ”tirare la foglia”. Här ligger också Modena, staden med en lång historia med ”de dyra dropparna” balsamvinäger. Kullområdet under bergen, som skyddar Parma, erbjuder några av de mest välkända varorna i det emilianska köket, som till exempel Parma skinkan, Parmigiano Reggiano, vinerna Colli di Parma, som tillsammans med en rik korg av Felino salami och svart tryffel från Fragno är en riktig njutning.
Egen guide/ciceron ingår.

prima_travel

Detta är resor med vårt systerföretag Prima Travel. Härifrån får du också din bekräftelser samt alla färdhandlingar och resedokument.