Amalfikusten

Amalfikusten

Amalfikusten – Oslagbar vinnare bland Italiens matområden!

Det kallas för “La Divina Costiera” – Den gudomliga kusten. Vi vet varför! De halsbrytande klipporna, de slingrande serpentinvägarna, överdådiga citronlundar och det azurblå vattnet är makalöst vackert för ögat. Här kan man dessutom äta sig välsignat mätt, salig och frälst för evig! Följ med !!

POSITANO

Lilla Positano är ett smycke, med bara en enda gata som löper med hårnålskurvor genom centrum. Resten är trappgränder som leder ner mot den lilla stranden och hamnen. Andra småstränder kan nås med båt. ”En overklig plats” skrev Steinbeck på 50- talet. Husen står som staplade på varandra, på bottenplan huserar hantverkare och butiker. Handgjorda sandaler och sommarlätta mönstrade kläder med sofistikerat hippiestuk är typiskt för Positano, och det mest sannolika att du köper med dig hem.

RAVELLO

Fridfulla Ravello bjuder på andra upplevelser än de kustnära byarna: lummiga trädgårdar och parker, palats och villor, ofta med moriska inslag, och så en vidunderlig utsikt, inte minst från Villa Cimbrones trädgård. I juli bjuds årligen en Wagnerfestival med utomhuskonserter för en internationell publik. Det var nämligen här i Ravello som Wagner utmejslade sin ”Parsifal”. Villa Rufolos terrass ut över havet anlades redan på 1200-talet, och en konsert under stjärnorna stannar garanterat i minnet. www.ravellotime.it Titta in där portar står på glänt: vid Piazza Tasso ligger Casa Correale med majolikaklädd innergård från 1700-talet. Klostergården intill kyrkan San Francesco är en liten oas från 1200- talet där det ibland ges konserter sommar tid. En regnig dag tittar du in på Museo Correale di Terranova med sina blandade samlingar från svunna tider, och en solig dag njuter du av vyerna från apelsinträdgården ut över havet. Nedanför ligger Marina Piccola där båtar avgår mot Capri, Neapel och olika platser runt halvön.

AMALFI

Att dagens söta fiskeby och badort en gång i tiden var en mäktig marinrepublik kan vara svårt att föreställa sig. Att hela Amalfikusten genom historien lockat till sig poeter, musiker och konstnärer är däremot mycket lätt att förstå. Området har en svårslagen skönhet, och kulturen är en mix av möten mellan öst och väst. En plats för inspiration till mästerverk, tyckte exempelvis Richard Wagner och Winston Churchill. Den gotiska katedralen med sin berömda trappa sticker ut i den vitkalkade stadsbilden, och bakom ligger medeltida Chiostro del Paradiso, ett av Amalfis mest suggestiva hörn. Sorrento 13 Marina di Corricella, Procida 14 andra kulturella envenemang. När du är här uppe beundrar du förstås också majolikagolvet i barockkyrkan San Michele. En linbana kan sedan ta dig upp på berget Monte Solaro. ”Blå grottan” (Grotta Azzurra) är en av öns största attraktioner, det var den som startade turistströmmen till ön på 1800-talet. Båtar till grottan utgår från Marina Grande nedanför Capri by. På morgonen lär man bäst uppleva grottans skönhet.

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.