Program-5

Program
Dag 1 Marciana Marina
Vi landar i Rom och åker sedan buss till Piombino och färj
a ut till Elba. Efter incheckning på hotellet håller vi välkomstmöte och bänkar oss sedan för middag.

Dag 2 Vandring Sant’Andrea
Första dagens vandring går längs med kusten mot Sant’Andrea. Vi får en fin utsikt över havet och ön Capraia. Vi stannar vid en strand och avnjuter vår picknick bestående av italienska specialiteter. Väl framme i Sant’Andrea tar vi en god espresso innan vi åker buss tillbaka. Den som vill kan också vandra hela vägen tillbaka till Marciana Marina. 4 h, +-100 meter. 2 vandrare

Dag 3 Vandring Monte Capanne
Dagen börjar med kort bussresa till bergsbyn Marciana varifrån vandringen börjar. Den första delen går svagt uppför i skyddande lövskog. När vi kommer över trädgränsen blir det brantare den sista biten upp mot toppen på 1017 meter. Härifrån har man en fantastisk utsikt och vi ser Korsika och flera andra öar. Nedstigningen går sedan ner till den charmiga byn Poggio där bussen väntar.
6 h vandring, + – 900 meter (här finns även ett enklare alternativ med lift upp. 3 vandrare

Dag 4 Vandring Pomonte
Nu beger vi oss västerut längs med kusten till byn Chiessi. Vi vandrar uppför i typisk medelhavsnatur med maccia, den doftrika buskvegetation som breder ut sig på öarna. Efter passet vid San Bartolomeo vänder vi ner mot Pomonte. Vi får en fin vy mot Monte Capanne och de omkringliggande topparna. Väl nere i Pomonte blir det en välförtjänt glass på torget innan vi vandrar tillbaka till Chiessi. Bad och kaffe innan bussen tar oss tillbaka till vårt hotell. På kvällen äter vi middag på en lokal restaurang.
4 h vandring, + – 415 meter. Två vandrare

Dag 5 Vilodag
Kanske lockar en stilla dag på stranden. Vill man uppleva en italiensk småstad med vespor och alt tar man bussen in till Portoferraio. Här finns också många minnen från Napoleons tid.

Dag 6 Vandring Monte Perone
Även denna morgon tar vi bussen upp till Marciana men nu för att ta liften upp till Monte Capanne. Vi vandrar sedan på kammen österut mot Monte Perone, vyn mot fastlandet är intagande. Vi har två alternativ, ett lite brantare och ett lättare. Väl framme vid utsiktstornet dukas picknicken upp.
4 h vandring, +200m, -500m två – tre vandrare

Dag 7 Vandring Madonna del Monte
Veckans sista vandring går från Marciana västerut längs stigen mot kapellet Madonna del Monte på 600 meters höjd. Vi har fina vyer över den nordvästra kusten och St Andrea. Vi vänder sedan tillbaka till Marciana. Vi lämnar Elba på eftermiddagen och tar färjan över till Piombino. Sista övernattningen sker sedan i trevliga Castiglione della Pescaia i södra Toscana så att vi är i god tid till flyget på söndag förmiddag.
3 h vandring, + – 200 m två vandrare

Dag 8 Farväl till vandringsresan på Elba
Vi lämnar hotellet efter frukost för vidare transport till flygplatsen efter en skön vecka.

Vi reserverar oss för ändringar på grund av väder och vind.

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.