Resefakta-Barolo-14-29

Resefakta Barolo
VÄLKOMMEN TILL VINVANDRING I BAROLO I ITALIEN!

Piemonte och Barolo
Piemonte betyder ”vid foten av berget” och är en rikt varierad region som sträcker sig från Alperna till Po-slätten. Monte Rosa och Monviso, där Po börjar, ligger båda i Piemonte, liksom Savojens gamla huvudstad Turin. Hjärtat utgörs av de böljande kullarna i Le Langhe, som smyckas av små byar och vinfält. Här har Slow Food-rörelsen sin vagga och på få andra ställen behandlas mat och vin så kärleksfullt som här. Köket är generellt sett snäppet mer raffinerat än i övriga Italien. Staden Alba är känd för Italiens finaste vita tryffel och är också hem för Nutella-tillverkaren Ferrero. Barolo är en liten by vars kraftiga röda viner åtnjuter stor respekt världen över. Temperaturerna under våra vandringshelger ligger normalt på 20-25°C. Valuta: Euro.

I resans pris ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum på Hotel Barolo med frukostbuffé, tre luncher/picknicks, två middagar, alla besök och provsmakningar enligt program samt guidens tjänster. Tillägg: Enkelrum 700 kr. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Flyg och transfer
Flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetterna skickas ut. Större förändringar i flygtider meddelas separat. Prima Travels svenska guide möter upp på flygplatsen i Milano och tar Er till hotellet i Barolo. Transfern tar ca 2 timmar.
Incheckningen öppnar 2 timmar innan avgång och stänger 1 timme innan avgång. Var gärna ute i god tid med tanke på säkerhetskontrollerna. Ni checkar in med namn, pass och bifogad e-ticket. Det går utmärkt att använda incheckningsautomaterna på flygplatsen. Flygbiljetterna (e-ticket) finner ni tillsammans med avresemeddelandet.

Vårt boende
Hotel Barolo är i själva verket en vingård och ligger mitt i vinbyn Barolo. Här bor vi familjärt och personligt hos familjen Brezza. Hotellet ligger mellan byns centrum och vinfälten och har pool, restaurang, bar och egen vintillverkning.

Mat, vin och vandring
Se programmet för alla måltider och provsmakningar som ingår. Barolo är en liten by omgiven av vinfält som har flera högklassiga restauranger, små affärer och enotek att upptäcka på egen hand. Vi vandrar med svensk guide på stigar och små grusvägar. Terrängen är kuperad men stigningarna är inte så långa.

Utrustningstips
Bra vandringskläder är bekväma, oömma och ger bra rörelsefrihet. Syntetmaterial eller ull är bäst, då de håller dig torrare än bomull. För att vara beredd vid väderomslag är vandringsbyxor med avtagbara ben och att klä sig i flera tunna lager bra tips. Vi rekommenderar också en varm tröja, regn- eller vindställ och solhatt/keps. Väl ingångna vandringsskor eller gympaskor med bra grepp i sulan behövs.
Du behöver också ryggsäck för dagsturer, solglasögon och solkräm med hög solskyddsfaktor, vattenflaska (minst 1 liter), mugg, bestick och tallrik till picknicken och termos om du vill ha varm dryck, sittunderlag och plåster. Ta gärna med ett anteckningsblock för att skriva ner intressanta specialiteter och smakupplevelser, samt naturligtvis kamera. Glöm inte passet och det europeiska sjukförsäkringskortet.

Vi rekommenderar att du packar det viktigaste i handbagaget: pass, pengar, biljetter, försäkringshandlingar, eventuella mediciner och kontaktlinser, gärna ett ombyte samt vandringsskorna (kan också bäras under resan vilket sparar bagagevikt). 

Avreseinformation
Avreseinformation och flygbiljetter med definitiva flygtider skickas ut ca två veckor innan avresa.

TREVLIG VANDRINGSRESA ÖNSKAR VI PÅ Viva Italia!

Teknisk arrangör är vårt systerföretag Prima Travel

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.