Resfakta-11

Resfakta

VÄLKOMNA TILL CYKELRESAN I TOSCANA I ITALIEN!

Toscana
Toscana är Italiens femte landskap till storleken. Det är ett enastående vackert område, som bjuder på böljande landskap, vinodlingar, cypresskantade vägar och tornprydda, medeltida städer. Regionen är uppdelad i tio provinser med Florens som största stad följt av Siena. Siena är en vacker stad med många levande medeltida traditioner såsom Palion, hästkapplöpningen som äger rum två gånger om året, 2 juli och 16 augusti. Det toscanska köket är rejält och traditionellt och matkulturen spelar en stor roll i den toscanska livsstilen. Valuta: Euro.

I priset ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), sju övernattningar på hotell med frukost, sex middagar, lunchpaket/picknick sex dagar, cykelhyra, bagagetransport, kartor samt reseledares tjänster. Tillägg: enkelrum 1400 kr. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Flyg och transfer
Flygtider som anges på resebeviset är preliminära. Större förändringar i flygtider meddelas separat. Er svenska cykelguide möter Er vid ankomsten på flygplatsen och tar er till hotellet i Montecatini. Transfern från Bologna flygplats tar ca 1,5 timme.

Vårt boende 
Vi bor på fyra olika hotell under vår vistelse, alla av bra medelklass med dusch/wc på rummet. I Montecatini och Siena bor vi på centralt belägna hotell, i Bacchereto på en äkta agriturismo (lantgård). Vårt bagage transporteras med minibuss mellan de två platserna. I er avreseinformation får ni detaljerade uppgifter om hotellen.

Guide och cykelturerna
I reseprogrammet beskrivs cykelturernas längd och svårighetsgrad. Tiderna som anges motsvarar effektiv cyklingstid. Vi cyklar på små vägar med asfalt eller grus. Vår cykelguide leder turerna under dagarna och delar gärna med sig av sina kunskaper om trakten. Vi har även en följebil med mekaniker med under dagen. Vi cyklar oftast i grupp med max 15-20 personer och om vi delar upp oss i mindre grupper ser vi alltid till att bestämma en mötesplats för gemensamma raster. Du behöver inte vara cykelproffs – men det krävs en god grundkondition för att orka med cykelturerna pga den kuperade terrängen. Vi cyklar på i lugn takt, pausar då och då för att passa på att njuta av naturen, det trevliga umgänget och kanske en kopp italienskt kaffe eller en svalkande dryck. Pröva gärna att cykla en etapp hemma i Sverige, som liknar någon av dagsetapperna i programmet. Då vet du redan innan ungefär vad som krävs av dig.

Cyklarna
Cyklarna är ett mellanting mellan citybike och mountainbike, de har 18 växlar, breda däck och pakethållare. Cykelväska och hjälm ingår.

Utrustning
Utöver cykelhjälm och handskar behöver du regnställ och en varm tröja. Bra cykelkläder är bekväma och ger bra rörelsefrihet. Syntetmaterial eller ull är bäst, då de håller dig torrare än bomull. Det är bäst att klä sig i flera tunna lager.
Du behöver också en ryggsäck/cykelväska för dagsetapper, plastficka till cykelkartorna, badkläder och handduk, solglasögon och solkräm med hög solskyddsfaktor, mugg, bestick och tallrik till picknicken och termos om du vill ha varm dryck, sittunderlag och plåster. Reseledaren har med sig verktyg för enklare reparation/justering av cyklarna. Glöm inte passet och europeiska sjukförsäkringskortet. 

Vi rekommenderar att du packar det viktigaste i handbagaget: pass, pengar, biljetter, försäkringshandlingar, eventuella mediciner och kontaktlinser samt gärna ett ombyte.

Avreseinformation
Avreseinformation och flygbiljetter med definitiva flygtider skickas ut ca två veckor innan avresa.

TREVLIG CYKELRESA ÖNSKAR VI PÅ Viva Italia!

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.