Resfakta-6

Resfakta

VÄLKOMMEN TILL VANDRING PÅ ELBA!

Elba
L
egenden säger att det toskanska arkipelagen hade sitt ursprung från ett halsband som gled från halsen av Venus, skönhetens och kärlekens gudinna, och föll i vattnet i Tyrrenska havet. Det finns en viss sanning i denna förtjusande berättelse, för det finns inget tvivel om att öarna i skärgården verkligen är ett paradis. Få andra turistorter i världen kan skryta med en sådan rik och omväxlande natur inom ett så litet område som ön Elba. Här finner man fantastiskt vattenliv, berg som är inringade av hundraåriga skogar, vikar och stränder omgärdade av typisk Medelhavsvegetation.

I resans pris ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer samt färjebiljett till och från Elba), del i dubbelrum med frukostbuffé och trerättersmiddagar, fem vandringsdagar med guide inkl. transporter och lunch/picknick. Ingår ej: dryck, lunch på vilodagen. Tillägg: enkelrum 1500 kr. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Flyg och transfer
Flygtiderna som anges på resebeviset är preliminära. Större förändringar i flygtider meddelas separat. Prima Travels svenska guide möter upp på flygplatsen i Rom och tar er till hotellet. Bussresan tar tre timmar + paus och båtresan en timme.

Vårt boende
Vårt hotell ligger ett stenkast från stranden i centrala Marciana Marina, ett trevligt samhälle på Elbas norra kust, nära till vandringarna. Hotellet ligger omgivet av ståtliga pinjeträd och har pool, bar, restaurang och gratis WiFi i alla rummen. Mittemot ligger en välsorterad matbutik. I staden finns butiker, caféer och naturligtvis den fina stranden. Sista natten bor vi på hotell i Castiglione della Pescaia i södra Toscana, byn som har lockat många svenskar att slå sig ner här mellan pinjeskogarna och de långa stränderna.

Guide och vandringarna
Vi brukar börja vandringarna kl. 09.00 och vara hemma vid hotellet vid 17-18 tiden. Det är nära till allt på Elba och transporterna till vandringarna är korta. Vandringarna går på bitvis steniga stigar i ett kuperat landskap. Vi går i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid.

Utrustningstips
Bra vandringskläder är bekväma, oömma och ger bra rörelsefrihet. Syntetmaterial eller ull är bäst, då de håller dig torrare än bomull. För att vara beredd vid väderomslag är vandringsbyxor med avtagbara ben och att klä sig i flera tunna lager bra tips. Vi rekommenderar också en varm tröja, regn- eller vindställ och solhatt/keps. Väl ingångna vandringskängor rekommenderas och stavar om du brukar använda dem (de skjuter ifrån vid uppstigningar och sparar knäna vid nedstigningar).
Du behöver också ryggsäck ( 25 – 35 liter) för dagsturer, badkläder och handduk, solglasögon och solkräm med hög solskyddsfaktor, vattenflaska (minst 1 liter), mugg, bestick och tallrik till picknicken och termos om du vill ha varm dryck, sittunderlag och plåster. Glöm inte passet och det europeiska sjukförsäkringskortet.

Vi rekommenderar att du packar det viktigaste i handbagaget: pass, pengar, biljetter, försäkringshandlingar, eventuella mediciner och kontaktlinser, gärna ett ombyte samt vandringskängor (kan också bäras under resan vilket sparar bagagevikt).

Avreseinformation
Avreseinformation och flygbiljetter med definitiva flygtider skickas ut ca två veckor innan avresa.

TREVLIG VANDRINGSRESA ÖNSKAR VI PÅ VIVA ITALIA!

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.