Resfakta-9

Resfakta

VÄLKOMMEN TILL VANDRING I LIGURIEN MED CINQUE TERRE!

Ligurien
Ligurien ligger mellan San Remo och Pisa och anses av många vara Italiens vackraste kuststräcka. Vi bor i den lilla kuststaden Sestri Levante söder om Genua. Härifrån når vi de olika vandringsmålen enkelt och snabbt. Liguriens vackra kust är omsjungen för sin skönhet. Evert Taube tillbringade mycket tid här och den figurerar i flera av hans visor och böcker. Området har också blivit populärt bland vandrare. Här finns många fina leder utmärkta av CAI, den italienska alpina turistföreningen. Den mest kända av lederna är kanske Via dell’Amore, kärlekens väg, mellan de fem byarna i Cinque Terre som vi vandrar en av dagarna. Klimatet i maj och september/oktober är som svensk sommar, med dagsmedeltemperaturer på 20-25°. Havsbrisen gör att det sällan blir för varmt. Vattnet håller behaglig badtemperatur långt in i oktober. Valuta: Euro.

I resans pris ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum, frukostbuffé, sex middagar, fem vandringsdagar med guide inkl. transporter och lunch/picknick. Ingår ej: övriga måltider, dryck. Tillägg: enkelrum, dubbelrum med tombädd 2.300 kr. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.

Flyg och transfer
Flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetterna skickas ut. Större förändringar i flygtider meddelas separat. Prima Travels svenska guide möter upp på flygplatsen i Nice och tar er till hotellet i Sestri Levante. Transfern tar ca 3 timmar.
Incheckningen öppnar 2 timmar innan avgång och stänger 1 timme innan avgång. Var gärna ute i god tid med tanke på säkerhetskontrollerna. Ni checkar in med namn, pass och bifogad e-ticket. Det går utmärkt att använda incheckningsautomaterna på flygplatsen.

Vårt boende
Namnet Celeste kommer från havets och himlens blå färg, där hotellet ligger ett stenkast från vattenbrynet i centrala Sestri Levante. Ett charmigt, familjeägt hotell med trevlig atmosfär. Frukostbuffé och trerättersmiddagar serveras. Baren med terrass och havsutsikt blir en naturlig samlingspunkt efter vandringen. Nedanför ligger hotellets privata strand med solstolar (även fri strand finns). Butiksgatorna ligger ett par kvarter bort.

Guide och vandringarna
Vi brukar börja vandringarna kl. 9 och vara hemma vid hotellet vid 17-18 tiden. De flesta vandringsdagarna börjar med en kort tågresa. Vi kommer även att åka båt under några dagar. Vandringarna går mestadels på smala stigar som kan vara bitvis steniga. Landskapet är kuperat och upp- och nedstigningarna kan vara branta men inte så långa. Det finns olika krävande vandringsalternativ som passar alla. Vi går i lugn takt och stannar till då och då för att njuta av utsikten. Tiderna som anges i programmet avser effektiv vandringstid. På vilodagen kan man åka till Genua eller till Pisa. Eller varför inte stanna kvar i Sestri Levante och utforska denna charmiga stad? Här finns mysiga gränder med fina affärer och trevliga restauranger och barer.

Utrustningstips
Bra vandringskläder är bekväma, oömma och ger bra rörelsefrihet. Syntetmaterial eller ull är bäst, då de håller dig torrare än bomull. För att vara beredd vid väderomslag är vandringsbyxor med avtagbara ben och att klä sig i flera tunna lager bra tips. Vi rekommenderar också en varm tröja, regn- eller vindställ och solhatt/keps. Väl ingångna vandringskängor rekommenderas och stavar om du brukar använda dem (de skjuter ifrån vid uppstigningar och sparar knäna vid nedstigningar).
Du behöver också ryggsäck för dagsturer, badkläder och handduk, solglasögon och solkräm med hög solskyddsfaktor, vattenflaska (minst 1 liter), mugg, bestick och tallrik till picknicken och termos om du vill ha varm dryck, sittunderlag och plåster. Glöm inte passet och det europeiska sjukförsäkringskortet.

Vi rekommenderar att du packar det viktigaste i handbagaget: pass, pengar, biljetter, försäkringshandlingar, eventuella mediciner och kontaktlinser, gärna ett ombyte samt vandringskängor (kan också bäras under resan vilket sparar bagagevikt).

Avreseinformation
Avreseinformation och ev. flygbiljetter med definitiva flygtider skickas ut ca två veckor innan avresa.

TREVLIG VANDRINGSRESA ÖNSKAR VI PÅ Viva Italia!

Teknisk arrangör är vårt systerföretag Prima Travel

 

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.