Resfakta

VÄLKOMMEN TILL VINVANDRING I VALPOLICELLA I ITALIEN!
Valpolicella och Amarone
Valpolicella är ett av de ”hetaste” vindistrikten i Italien och Veneto. Läget vid foten av Alperna och med soldränkta sluttningar mot syd ger utmärkta förutsättningar för kvalitetsviner, något man kände till redan under antiken. Man gör många riktigt bra viner, från lättare röda till det kraftiga Amarone, gjort på druvor som fått torka tills de ger en mycket koncentrerad druvsaft. De andra typerna heter Recioto, Ripasso och Valpolicella, i olika varianter. De vingårdar vi besöker ligger alla i hjärtat av området, ”Valpolicella Classica”. Temperaturerna under våra vinvandringshelger ligger normalt på 20-25°C. Valuta: Euro.
I resans pris ingår:
valt transportalternativ (på flygresan ingår transfer), del i dubbelrum på Agriturismo med frukostbuffé, tre luncher/picknicks, två middagar, alla transporter, besök och provsmakningar enligt program samt guidens tjänster. Ingår ej: övrigt. Tillägg: Enkelrum. Vi reserverar oss för nya skatter och avgifter.
Flyg och transfer
Flygtiderna är preliminära tills avreseinformationen med flygbiljetterna skickas ut. Större förändringar i flygtider meddelas separat. Prima Travels svenska guide möter upp på flygplatsen i Verona och tar Er till vårt boende i Fumane. Transfern tar ungefär en halvtimme.
Incheckningen öppnar 2 timmar innan avgång och stänger 1 timme innan avgång. Var gärna ute i god tid med tanke på säkerhetskontrollerna. Ni checkar in med namn, pass och bifogad e-ticket. Det går utmärkt att använda incheckningsautomaterna på flygplatsen. Flygbiljetterna (e-ticket) finner ni tillsammans med avresemeddelandet.
Vårt boende
På denna vinresa bor vi som sig bör: på en äkta italiensk agriturismo, dvs en lantgård med egen vintillverkning och personligt inredda rum. Det är här hemma hos familjen man hittar den största gästfriheten och den godaste maten. Agriturismo El Pendola ligger bokstavligen mitt bland vinrankorna i utkanten av vinbyn Fumane och vi når vandringarna, vingårdarna och byn till fots. Alla rum har eget bad/wc.
Mat, vin och vandring
Se programmet för alla måltider och provsmakningar som ingår. För att främja aptiten går vi på våra vinvandringsresor lättare vandringar i miljön som ger oss de kulinariska produkterna. Resorna leds av svensk guide.
Utrustningstips
Bra vandringskläder är bekväma, oömma och ger bra rörelsefrihet. Syntetmaterial eller ull är bäst, då de håller dig torrare än bomull. För att vara beredd vid väderomslag är vandringsbyxor med avtagbara ben och att klä sig i flera tunna lager bra tips. Vi rekommenderar också en varm tröja, regn- eller vindställ och solhatt/keps. Väl ingångna vandringsskor eller gympaskor med bra grepp i sulan behövs.
Du behöver också ryggsäck för dagsturer, solglasögon och solkräm med hög solskyddsfaktor, vattenflaska (minst 1 liter), mugg, bestick och tallrik till picknicken och termos om du vill ha varm dryck, sittunderlag och plåster. Ta gärna med ett anteckningsblock för att skriva ner intressanta specialiteter och smakupplevelser, samt naturligtvis kamera. Glöm inte passet och det europeiska sjukförsäkringskortet.
Vi rekommenderar att du packar det viktigaste i handbagaget: pass, pengar, biljetter, försäkringshandlingar, eventuella mediciner och kontaktlinser, gärna ett ombyte samt vandringsskorna (kan också bäras under resan vilket sparar bagagevikt).
Avreseinformation
Avreseinformation och flygbiljetter med definitiva flygtider skickas ut ca två veckor innan avresa.
TREVLIG VANDRINGSRESA ÖNSKAR VI PÅ VIVA ITALIA!
Teknisk arrangör är vårt systerföretag Prima Travel

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.