Sicilien- medelhavets största ö

sicilien-vik582

Medelhavets största ö Sicilia har en alldeles särskild charm.

Genom historien har de flesta folkslag runt Medelhavet kastat lystna blickar mot ön, och dominanserna har skiftat från sekel till sekel. Greker och fenicier slogs länge om detta land, sedan kom romarna förstås, och därefter bl a morerna (800-talet), normanderna (1000-talet), sveberna (1200-talet) och spanjorerna (1400-talet) – för att göra historien mycket kort. Och alla har de lämnat spår i konst, arkitektur, traditioner och gastronomi. Kullar och berg täcker in det mesta av ön. Riktigt höga toppar och högplatåer på närmare 2 000 m finns i de centrala massiven. Bitvist är det kargt, men palmer, kaktusfikon, citrusodlingar, vinfält och olivlundar sätter kontur och färg. Gamla lantgods med solblekta fasader blänker till i det gröna, och på vårvintern blommar mimosan innan mandelträdens rosa blomstring tar över. Vetefälten är inte lika stora som förr, när ön kallades för Medelhavets kornbod, men är fortfarande ett återkommande inslag.

Golf på Sicilien

Golfa på Sicilien!

Du spelar vid foten av vulkanen Etna. Denna mycket vackra och fina golfbana ligger bara en dryg halvtimma från Taormina. Här kan du välja på två olika boenden.

Kontakta Oss

Viva Italia är specialiserade på mindre och större grupper till Italien. För att hantera din förfrågan ska ni vara minst 10 deltagare.